Да слезеш от небето на 39

Радостин Димитров от Варна е на 39 години. Той е Магистър по военно изкуство и наука и Магистър летец-пилот за ВВС.

При втория си самостоятелен полет със своя МиГ-21 е принуден да катапултира от височина 20 метра. Подобни скокове са изключително рисковани, понеже поради малката височина те приличат повече на свободно падане, отколкото на парашутно приземяване. Оцелява и се връща отново във военната авиация. Посвещава следващите 15 години от живота си на военновъздушните сили. Лети на 5 типа бойни  самолети и прекарва във въздуха над 300 летателни часа.

От 3 месеца е  управител на „Р.Д. Маркетинг & Консулт”-ЕООД.

Любимо занимание: Литература по военна дипломация, игрални и документални филми (гледане без субтитри и с по-висока скорост на възпроизвеждане 1,4-1,5 за поддържане на езиковата си подготовка), комуникация с любими хора, приятели и познати, пътешествия и тяхното документално отразяване.

Девиз: „От всяка ситуация, дори и безнадеждната има изход, но трябва да бъде  потърсен и намерен”, “Integrity, Service, Excellence (заимстван от основните морални ценности на ВВС на САЩ)”.

Кауза: Пулсар, раздаващ безпределно своята енергия и доброта.

Успехи: Успехите си дължа на хората и средата, и хармонията между тях.

Проблеми: Те са неизбежни, но не и нерешими. Начинът, по който ги решаваме обаче ни откроява един от друг, и винаги заедно е по-доброто решение.

Стремежи: Винаги сред първите и най-добрите лидери.

Най-важното нещо: Да приемаме с достойнство и гордост Космоса вътре в себе си.

Най-ценното нещо: Да не нарушаваме баланса межу вътрешния и заобикалящия ни Космос, защото те са едно цяло! За съжаление твърде късно осъзнаваме този факт, и твърде късно го предаваме на следващите поколения изобретатели и философи.

Следваща цел: Моя актуална цел винаги е била да достигна хоризонта на възможностите си, и това не е задължително постижимо в рамките на краткия и мигновен живот. Моя следваща цел обаче е достигайки този хоризонт, да отправя поглед до останалите такива, които сега са невидими, но съм безкрайно убеден, че вече съществуват, и да продължа да ги покорявам последователно и целенасочено.

Автопожелание: Да се разкривам все повече и повече, колкото и изморително да е това в края на деня! Това което пожелавам на себе си, аз винаги пожелавам и на другите, а то е: Успех и Късмет!

Нашият бит и съзнание се променят, и това е за добро. Това, което се изисква от всички нас е да събудим нашата изобретателност на още на по-ранен етап в живота, да моделираме и променяме бъдещето си и непрекъснато да се адаптираме към новите предизвикателства.

  Гост, Публикации етикети: , , , , ,   | постоянна връзка, Връзките към материала са забранени, но можете да коментирате.


Един коментар

  1. Тициана Зографова
    04/28/2012 в 19:26 , линк

    Здрасти Радо,
    Страшно се радвам на твоята позитивност. Винаги си усмихнат и добронамерен, нещо което е рядкост в днешни дни. Твоята максима с леко перифразиране се доближава до моята, а именно „не е важен върха, важно е изкачването, защото от върха единствения път е надолу.“
    От цялото си сърце ти желая да си жив и здрав. Никога не поглеждай надолу и назад.Било каквото било.

Коментирай

С вашия email никога няма да бъде злоупотребено. * задължително поле

*
*

Можете да използвате следните HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free