Изследвания в обучението по съвременни езици

„Изследвания в обучението по съвременни езици” без съмнение звучи като заглавие на научен труд и наистина е така. Само по себе си споменаването на прилагателните научен, научна, в контактна близост със съществителни като труд или монография предизвиква очаквания за тежък прочит на маниерно написани изречения от по половин страница, изпъстрени с безбройни цитати на всевъзможни езици, които едвам се побират в няколкостотин страници и задължително са облечени в скучна корица.

ТАЗИ КНИГА Е РАЗЛИЧНААвторите Тодор Шопов и Екатерина Софрониева са съдали едно модерно и освободено от маниерност и цитатничество, но в същото време задълбочено  произведение, което да бъде в помощ на студенти и докторанти при техните научни дирения. Стъпка по стъпка те доближават читателя до разбирането за това как и кога могат да се използват различни изследователски методи и подходи.

Ако се заинтересувате каква е вероятността при определени обстоятелства един мъж да срещне друг мъж, обут в обувки на високи токчета, ще намерите въображаем пример от популярния телевизионен сериал „Монк” и ще можете да определите вероятността това да се случи чриз теоремата на Байес от ХVII век.

На практика чрез решаването на този забавен  въображаем казус, ще се ориентирате как би могла да се нормира субективността при систематичен обзор, основан на качествено проучване и допълнен с количествени данни.

Авторите осветляват изследователската стойност на форми като дипломна работа, Паур Пойнт – презентация, измерителни скали, експерименти, изучаване на конкретни случаи и много други.

Тази книга е различна, понеже е написана, за да бъде разбрана.

И със сигурност, освен за филолози, ще бъде интересна са политолози, социолози и философи. Както и за мнозина некатегоризирани в предишната фраза непредубедени, но любопитни читатели.

  Публикации, Статии етикети: , ,   | постоянна връзка, Връзките към материала са забранени, но можете да коментирате.


Коментирай

С вашия email никога няма да бъде злоупотребено. * задължително поле

*
*

Можете да използвате следните HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free