Точкови проблеми от София до Отава

Инж. Виктор Павлав от Отава е компютърен програмист родом от София. Наскоро излезе първата му книга за деца, илюстрирана от него самия. Книгата се казва “Polka-Dot Troubles” . Според него заглавието следва да се преведе като „Точкови проблеми”, а не като „Изпитанията на Полка Дот” например. Спорът около превода на заглавието е важен, понеже в най-скоро време книгата ще се появи и на български език.

52 години е точната възраст между тази, на която се чувства и тази, на която изглежда Виктор Павлов.

Постижения: Издаването на първата ми книжка за деца “Polka-Dot Troubles”, написана и илюстрирана от мен. Смятам това за успех, защото идеята да издам детска книжка я нося със себе си от 45 години. Книжката може да се разгледа на www.victorpavlov.com/mybooks.htm .

Любимо занимание: Това, за което мечтая, докато върша необходимото.

Девиз: Превърни желанията си във воля!

Кауза: Достигане на пълните възможности и разкриване на талантите заложени във всеки един от нас. Всеки е изключително талантлив, но често подтиска таланта си..

"
Виктор Павлов: „Virtuoso“, наградена от журито на 63 изложба на Съюза на акварелистите в Отава.

Успехи: Радвам се, че отгледах двама сина.

Проблеми: Повечето са свързани с успехите.

Стремежи: Утре да бъда по-добър от това, което съм днес.

Автопожелание: Да имам време да завърша всичко, което съм започнал.

Най-важното нещо: Вяра в себе си и любов към всичко останало.

Най-ценното нещо: Да си достатъчно здрав, че да се радваш на днешното утре.

Следваща цел: Да издам приказката  “Polka Dot Troubles” в рими на български език и да я запиша като радиотеатър.

Към читателите: Скъпи читателю, животът е безценна огърлица от дни и възможности, която всеки получава на първия си рожден ден. „Всеки ден е райски подарък, опакован в слънчева светлина и адресиран специално за теб! Стани и го вземи! Той е твой!” – това е възгледът ми за живота, който преди години изразих в стихотворение, което по-късно превърнах в песен със заглавие “Every day is a gift from Heaven”. Независимо какъв е денят ти, той е най-ценното, което имаш. Изживей го смислено. Сутрин, когато отвориш очи, приеми деня като поредно доказателство, че някой някъде те обича и има нужда от теб, както и като поредната възможност да кажеш на някого: „Обичам те!”

  Гост, Публикации етикети: , ,   | постоянна връзка, Връзките към материала са забранени, но можете да коментирате.


5 коментара

 1. Вня Димитрова
  06/16/2011 в 7:38 , линк

  Относно представянето на Виктор Павлов и неговата детска книжка изказвам мнението си, че автора има основанието да я преведе така както е най-правилно според него-та нали е негово творение. Иначе илюстрациите са вълшебни и ме връщат в детството, когато чрез Вадим Лазаркевич се запознавахме с горските обитатели.
  Пожелавам му много и успешни творчески проекти, както зад граница, така и с издания в България. Дано българите се прославят с интелектуалните си заложби, а не само като някакви си ритнитопковци.

 2. Maria Koleva
  06/16/2011 в 8:00 , линк

  Браво, Вики! Ето това е творческият човек… Музика, илюстации,текстове за песни и книжки – винаги намираш място за многото си таланти, но най-вече запази бодрия си дух и радостта да създаваш красота. Благодарим ти за незабравимите мигове! Мария Колева

 3. verjinia hristova
  06/17/2011 в 3:26 , линк

  BRAVO VIKI.VYZHISHTAVAM TI SE.JELAIA TI NOVI USPEHI I VSE TAKA BODRO NAPRED.

 4. Zoya
  06/17/2011 в 11:22 , линк

  Гордея се, че познавам този талантлив българин.

 5. B. Gordon
  07/27/2011 в 15:42 , линк

  С течение на годините Виктор е израснал неизмеримо творчески и духовно. Радвам се да видя как мечтите му се превръщат в реалност: всичко това е благодарение не само на неговия талант, но и на много работа и постоянство. Поздравления за издаването на първaта му самостоятелно илюстрирана книга – още едно постижение в творческия му живот! Браво! C нетърпение очакваме още много подобни новини.

Коментирай

С вашия email никога няма да бъде злоупотребено. * задължително поле

*
*

Можете да използвате следните HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free