Половината българи живеели в безтегловност

Повече от половината българи (53,12%) днес се чувстват напълно безпомощни да си налеят чаша с вода, без да се намокрят от главата до петите въпреки членството на България в Европейския съюз и независимо от успешното управление на правителството. Усещането за живот в условията на пълна безтегловност мотивира отказа им да разкъсат оковите на родната планета и да се понесат в безкрая на междузвездното пространство.

Това показа национално непредставително асоциологическо проучване, осъществено  от  ПР 1 България.

Бихте ли заминали за Космоса?

На другия полюс са настроенията на близо една трета от анкетираните (30,5%). Макар и категорични, че се разделят със земната благодат и поемат по трудния, но изпълнен с неочаквани перипетии и космическа слава път на междузвездния пионер – първопроходец, те са водени от различни мотиви. Половината от тях са готови да инвестират по два билета за маршрутка, но императивно настояват за известен комфорт и сигурност по време на полета.

Най-желаната космическа дестинация е Сатурн. Всеки десети от респондентите вижда именно тази планета като ново начало в живота си, но поради финансови и емоционални причини се уповава основно на политиците. Това е и единствената група в извадката, която свързва бъдещето си с изпълнението на нечии политически обещания.

Въпреки че не е висок, процентът на очакващите нещо добро от органите на държавната власт е обезпокоителен, понеже индикира, че процесите на демократизация все още не са напълно завършени и са необходими още много усилия в тази посока.

Според изследването световната икономическа криза не е пощадила богатите хора у нас и те са се свили до около 4% от населението. Намаленият брой на заможните космически пътешественици обаче е довел до увеличение на техните изисквания към комфорта и луксозните аксесоари в салоните на звездолета.

Необикновено голям е броят на хората, които все още не са взели окончателно решение дали да посетят Червената планета, или не. Точно тук е и основният потенциал на мобилните оператори, но все още е рано да се прогнозира какъв ще е изходът от битката им за умовете, сърцата и портфейлите на неориентираните потребители.

  Весел ПР етикети: , , , ,   | постоянна връзка, Връзките към материала са забранени, но можете да коментирате.


Коментирай

С вашия email никога няма да бъде злоупотребено. * задължително поле

*
*

Можете да използвате следните HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free