Обявиха Барека за ТРАКТОРИСТ НА ГОДИНАТА

С 67% от гласовете Бареков е безспорният победител в конкурса „Тракторист на годината”. Далеч зад него, с едва 12%, е Николета Лозанова, а Христо Стоичков, Кирил Рашков и Алексей Петров имат под 10%.

Непредставителното гласуване породи голям интерес към номинациите, определени от специално жури от неизвестни учени. Те бяха в пет категории.

Първата категория беше „За цялостен принос около зеления терен“ с основен фаворит Николета Лозанова.

Младата дама беше издигната от нашето жури заради голямата й активност покрай националния отбор. На практика тя стана причина  във фокуса на общественото внимание да попаднат национали по футбол, които иначе не биха имали шанс да се повяват в медиите, предвид слабото представяне на отбора през годината. Следователно приносите на Николета за имиджа на националния футбол са безспорни, поради което номинацията й беше напълно заслужена.

За съжаление, едва 12% са предпочели Николета пред другите номинирани, от което може да заключим, че голямата от хората вече не се интересуват от националния отбор и неговата съдба. Все пак утешителното е, че единствената женска номинация е поставена от гласуващите на второ място.

Другият номиниран и свързан с футбола беше Христо Стоичков. В този конкурс Стоичков участваше в нетипично амплоа – „За високи постижения в научното поле“. Причина за номинацията беше наскоро получената от Камата почетна научна титла, която изненадващо не му беше връчена от Спортната академия, а от Пловдивския университет. Едва 6% са гласували за тази номинация, което е печално доказателство за това, че науката не заема особено място в живота на българите.

Така следва да се обясни и незадоволителното представяне (3%) на третия номиниран- Алексей Петров, който беше издигнат в категория „Особени заслуги към механизацията“. Представител на журито сподели пред ПР 1 България, че тази номинация е била една от най-трудните поради всестранно развитата личност на доц. Петров – преподавател, нещатен служител в елитната служба ДАНС, крупен предприемач и кандидат за президент, към което трябва да добавим и бойкото му име Трактора, получено за особено заслуги в някои по-малко познати дейности. Практиката обаче показва, че подобни енциклопедисти у нас не са особено уважавани, а тези номинации не правят изключение.

Следващият номиниран също се изявява в не особено светлия бизнес на изнудвания, контрабанден алкохол и тормоз над местното население – това е всеизвестният цигански барон Кирил Рашков. Макар че беше издигнат в спорната категория Развитие на катунарството”, от журито обясниха, че номинирането му има символичен смисъл, не само заради прегазването на хора, но и на цялата съдебна система и на полицейския апарат в Катуница, което го прави изключително подходящ за конкурса. Оказва се обаче, че в този случай мнението на публиката и виждането на журито отново се разминават и цар Киро се радва на нисък дял (6%)от гласувалите.

Последната номинация беше „За развитие на аграрната журналистика“ с единствен представител Николай Бареков. Личността му не се нуждае от особено представяне, но все пак журито изтъкна, че въпреки доказаната си лоялност към правителствата, способностите му за произвеждане на новини от незначителни събития, небунтовните барекади и т.н., Николай Бареков е привлякъл вниманието с връзката между града и селото, която никой друг водещ не се осмелявал да засегне до момента.

С жертвоготовната си нагласа да брани докрай хляба на гражданите от селските изстъпления Бареков влезе напълно в архетипа на героя, обясни групата учени, лобирала подмолно за номинацията му.

От друга страна обаче, за разлика от типичния герой, който обикновено унищожава и последния остатък от неприятелите си, Бареков се прояви като истински миротворец, като препоръча на селяните да изберат чистия и спокоен живот с парче сланина, нарязана върху вестник.  Въпреки че ТВ-водещият не уточни кой е подходящият вестник, изглежда участниците в гласуването са били напълно съгласни с аргументите му, понеже с 67% Бареков постигна абсолютна и безспорна победа. Което пък за пореден път доказва че напористите, амбициозни и настъпателни, но лоялни към настоящата ситуация журналисти, винаги ще печелят популярност.

  Весел ПР етикети: , , , , , , , , , , ,   | постоянна връзка, Връзките към материала са забранени, но можете да коментирате.


Коментирай

С вашия email никога няма да бъде злоупотребено. * задължително поле

*
*

Можете да използвате следните HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free