Чака ни пик на протестите през 2012 година

Мощен изблик на социално недоволство ни чака през месец февруари догодина,  показа национално непредставително асоциологическо проучване, осъществено от ПР 1 България.

Посетителите на сайта отговаряха на въпроса кога биха протестирали  срещу мизерията в България.

Мнозинството от анкетираните (над 66,3%) са определили месец февруари 2012 година като краен срок на търпението си. Близо половината от тези респонденти ще дадат израз на усещането си за неудовлетвореност от статуквото на 29 февруари, понеже се надяват мнението им да бъде вземано под внимание поне въднъж на високосна година.

По-голямата част от тях – 53,8% – са твърдо решени да изразят недоволството си на 2 февруари. Денят обичайно е  мразовит и е с минимална продължителност, но изглежда, че неблагоприятните условия едва ли ще охладят кипналата кръв на практикуващите алтернативните сексуални практики, които в резултат от световната икономическа криза са вече  близо една трета от всички респонденти, попаднали в извадката.

На другия полюс са привържениците на продължителните социални действия сред природата. Почти 26% са готови да съчетаят протеста си срещу мизерията в България с бране на билки, домашно производство на фитомикстури и традиционни езически баяния.

Донякъде като изненада може да се приеме фактът, че нито един участник в проучването не е избрал да протестира на Бабин ден, но тази липса на реакция може да се обясни с исконното българско преклонение пред родителите на нашите родители, които дотогава може масово да се преселят в един по-добър свят, ако настоящата икономическа картина у нас се запази.

Традиционно стабилна (10,2%) остава групата на онези, които предпочитат да протестират на Тодоров ден вместо на Великден. Кушията е отличен повод да изглеждаш висок, понеже си на кон или в каен случай – на муле и с това да докажеш, че цената на бензина е проблем на мултинационалните корпорации, а не твой проблем.

В заключение трябва да се отбележи, че броят на анкетираните е точно 100%, понеже всички смятат да протестират през идващата 2012 година.

  Весел ПР етикети: , , , , ,   | постоянна връзка, Връзките към материала са забранени, но можете да коментирате.


Един коментар


  1. Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /home/pr1bgco/public_html/wp-content/themes/thematic/library/extensions/comments-extensions.php:124 Stack trace: #0 /home/pr1bgco/public_html/wp-content/themes/thematic/library/extensions/discussion.php(9): thematic_commenter_link() #1 /home/pr1bgco/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(179): thematic_comments(Object(WP_Comment), Array, 1) #2 /home/pr1bgco/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(144): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #3 /home/pr1bgco/public_html/wp-includes/class-walker-comment.php(139): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #4 /home/pr1bgco/public_html/wp-includes/class-wp-walker.php(332): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, 1, 0, Array, '') #5 /home/pr1bgco/public_html/wp-includes/comment-template.php(2182): Walker->paged_walk(Array, -1, 0, 0, Array) #6 /home/pr1bgco/public_html/wp-content/themes/thematic/comments.php(34): wp_list_comments('type= in /home/pr1bgco/public_html/wp-content/themes/thematic/library/extensions/comments-extensions.php on line 124