Черни облаци надвисват над Топлофикация

Мрачно бъдеще се очертава пред топлофикационните дружества в страната, показа национално непредставително асоциологическо проучване, осъществено от ПР 1 България.

Посетителите на сайта отговаряха на въпроса дали ще участват в протестите срещу високите цени на горивата.

Данните показват, че едва 13% от анкетираните все още разполагат с монети за покупка на бензин и дизел. Около една четвърт от респондентите смятат да се присъединят към протестите чрез Фейсбук-група. Това е недвусмислено доказателство за успеха на игралния филм „Социалната мрежа” с  Джеси Айзенбърг в главната роля. Режисьор на лентата е Дейвид Финчър, известен с работата си по вече смятаните за класически екранни продукции като „Седем”, Боен клуб” и „Странният случай с Бенджамин Бътън”.

Близо една трета от анкетираните се колебаят в избора си между чаша газьол и чаша мастика. Обяснението за тяхната нерешителност се корени в обстоятелството, че през последните години у нас се внася  все по-качествена нафта. От друга страна обаче този резултат би трябвало да разтревожи фирмите производителки на мастика, които явно закъсняват да обявят сезона на дините за открит.

Висок е и броят на хората (около 31%), заявили, че няма да участват в протестите. Те видимо са подели идеите на Световния фонд за опазване на дивата природа (WWF) и дълбоко са се замислили в зелено. Трогателна е готовността им да се разделят с любимите си… автомобили и да тръгнат на работа с мулета. От една страна това начинание може да затрудни големите общини, понеже те не разполагат с нужния брой мулевръзи и ще им се наложи да обявяват конкурси по Закона за обществените поръчки, но от друга страна  органите на КАТ ще бъдат разтоварени в своя напрегнат делник. Така ще им остане достатъчно време да слушат на воля песента „Родната полиция ни пази” на Веселин Маринов. Центровете за градска мобилност ще могат да намалят дейността си почти наполовина, а освободените финансови средства биха могли да се пренасочат към други социални дейности като производство и ремонт на подкови, седла и стремена.

Практически всички анкетирани са отговорили отрицателно на въпроса дали ще си платят някоя надписана от Топлофикация сметка. Не е трудно да се прогнозира, че след края на отоплителния сезон монополистите за пореден път ще отчетат, че са работили на загуба и за пореден път ще поискат от ДКЕВР увеличение на цените. По този начин те за пореден път ще могат да накажат онези свои потребители, които редовно си плащат надписаните сметки.

  Весел ПР етикети: , , , , , , ,   | постоянна връзка, Връзките към материала са забранени, но можете да коментирате.


Коментирай

С вашия email никога няма да бъде злоупотребено. * задължително поле

*
*

Можете да използвате следните HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free