Да научиш, не означава да знаеш

МАРТИН ИВАНОВ вече е на 35, колкото и да не му се вярва.

Роден е в дълбокия Северозапад – град Лом. Бил е в Бон, така че му остава да посети само Рим, за да направи Голям шлем.

(Както е известно, това са градове в Европа, чиито имена се изписват на български език само с три букви.)

През 2001 година завършва история в Софийския университет, след което известно време работи като учител в провинцията. Интересът му към медиите и журналистиката идва малко по-късно, когато като студент към магистърската програма по Германски изследвания стажува в Радио „Дойче Веле” в Бон през 2007 г.

Междувременно трупа опит в „Стандарт“. Следват още два стажа в немскоезични медии – едно частно радио в Хановер (2008 г.) и в „Тюрингер Алгемайне Цайтунг” през 2009г.

За кратко сътрудничи на вестниците „19 минути“, и „Виртшафтсблат“. Последната му месторабота е за inews.bg. В момента е на свободна практика. Списва два блога- единият е специализиран за новини, свързани с Германия. Публикува материали и в няколко други сайта.

Внимание му е насочено към Германия. Следи всичко, което се случва там  в политическия и обществен живот. Обръща внимание и на някои локални теми, тъй като отделните региони на Федералната република са малко познати у нас. Те имат интересна история и културни традиции, които си заслужава да се познават.

Не се е отказал и от историята, разбира се. Следи актуалната тема за досиетата. Проучва онази част от тях, които се отнасят до сътрудничеството между българските и източногерманските тайни служби.

 • Постижения: Житейският ми опит ме е научил на скромност, така че ще оставя на онези, които ме познават, да оценят постиженията ми.
 • Любимо занимание: Фотографията и риболова. И при двете трябва да умееш да хванеш точния момент. Аз съм любител и в едното, и в другото.
 • Девиз: Имам цял тефтер изписан с умни мисли. Любимата ми е: „Да научиш, не значи да знаеш. Има знаещи и учени, паметта създава едните, философията другите.”

Със "Скорпионс" в редакцията на Hit Radion Antenne Niedersachsen в Хановер

 • Кауза: Да гледам винаги напред, колкото и да е трудно
 • Успехи: Досегашната ми работа в областта на медиите определено е успешна за мен, особено престоят ми в Германия. Там, освен че имах възможност да срещна интересни личности, видях как се правят сериозни медии. Имаме още какво да желаем по отношение на родните медии в това отношение.
 • Проблеми: Глупостта на някои хора.Определено това е сериозен проблем, защото няма лек за нея.
 • Стремежи: Да стана по-добър в сферата на заниманията ми.

Вила Хамершмид-официална резиденция на федералния президент в Бон.

 • Автопожелание: Упоритост не ми липсва, така че си пожелавам само късмет.
 • Най-важното нещо: Приятелите.
 • Най-ценното нещо: Знанието.
 • Следваща цел / ако актуалната цел бъде постигната/: По-сигурна работа.

Когато човек силно желае нещо, то, за да го постигне, трябва да е упорит и да следва пътя си неотклонно. Рано или късно желанието му ще се сбъдне. Ако искаме да просперираме, трябва да следваме модела на Германия. Само когато и у нас се създадат железни правила, които да важат и се спазват от всички, може да променим мисленето си. Това би ни помогнало да станем по-сигурни и благонадеждни.

  Гост етикети: , , , , , , , ,   | постоянна връзка, Връзките към материала са забранени, но можете да коментирате.


Коментирай

С вашия email никога няма да бъде злоупотребено. * задължително поле

*
*

Можете да използвате следните HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free