Щастието е комбинация от добро здраве и слаба памет

Минчо Спасов е роден през 1964 година в София. Завършва право в Софийския университет „Св. Кл. Охридски” през 1985 година. Започва своя професионален път като адвокат в Ямбол. През 1990 година е избран за общински съветник от СДС, а през 1994 година – за председател на групата общински съветници от СДС.

През 2001 година Минчо Спасов се включва в НДСВ и се кандидатира за народен представител в Ямболския район.

Работи като областен управител на Област Ямбол до 2004 година, когато е избран за народен представител. През 2005 година ръководи парламентарна анкетна комисия, проверяваща отпускането на кредити на страни от Третия свят.

През юли 2005 година Минчо Спасов става заместник-председател на Парламентарната група на НДСВ. През февруари 2008 година оглавява парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. Става известен с критиките си към ръководството на Министерството на вътрешните работи.

Минчо Спасов е доктор по право. Той е горд собственик на яхтата „Самба”, която е произведена в ГДР през 1989 г. и е купена на старо за $ 3 500 , преди да се захване с политика.

 • Постижения: Първо място на състезание по ветроходство 1986 г. клас”Корморан” – езеро Панчарево
 • Любимо занимание: Ветроходни, гребни и велопоходи.
 • Девиз: ”Правете на другите това, което искате те да правят на вас.”

Яхтата "Самба" - на вахта.

 • Работа: Адвокат от Ямболската адвокатска колегия
 • Кауза: Повече справедливост и истина около нас – в рамките на скромните ми възможности.
 • Успехи:

а) както всеки адвокат: 50% спечелени, 50% загубени дела:).

б) като общински съветник в Ямбол 1991-1994 г.- изграждането на Адвокатска палата в Ямбол.

в) като областен управител на Ямбол: Договор за трансгранично сътрудничество с Одрин и Текирдаг; юбилеен ветроходен поход „100 години Джон Атанасов” по Европейските пристанища с деца от домовете за сираци в Ямбол и Варна (2003 г.)

г) като депутат – идеята за жълтите училищни автобуси (39-то Народно събрание); идеята за инспектората към Висшиа съдебен съвет; идеята за разследване на бившия министър на МВР в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред при 40-то Народно събрание..

 • Проблеми: Коренят се единствено и само в мен самия. Недостатъчна самодисциплина, воля и постоянство.
 • Стремежи: Лично щастие в справедливо общество.
 • Автопожелание: Да бъда достатъчно самодисциплиниран и силен, за да виня за неуспехите си себе си, а не другите.

С дъщеря си Люба на остров Самотраки.

 • Най-важното нещо: Истината.
 • Най-ценното нещо: Истината.
 • Следваща цел / ако актуалната цел бъде постигната/: ИСТИНАТА.

Щастието е комбинация от добро здраве и слаба памет.

Любимият ми политик е Махатма Ганди, а писател- философ – Толстой заради философските му съчинения, създадени през втората половина на живота му. Те са апокрифни, но много интересни. Имам щастието да притежавам 12 тома от единственото им българско издание от 1934 г.

Заради смелия си поглед върху политиката, религията и живота, той е бил отлъчен от всички църкви. Защото им е казал, че човек няма нужда от посредници за контакта си с Бог: ”Всеки ден хиляди напускат църквата и се връщат при Бога”.

Кант е казал, че „Животът е самотно състезание”. Само собствените ни трудолюбие и предприемчивост могат да променят живота ни – не Цар, президент или покровител.

  Гост етикети: , , , , , , ,   | постоянна връзка, Връзките към материала са забранени, но можете да коментирате.


Коментирай

С вашия email никога няма да бъде злоупотребено. * задължително поле

*
*

Можете да използвате следните HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free