Изложихме се (пред чужденците)

 

Валери Симеонов

Валери Симеонов

 

 

 

Валери Симеонов. Споменаването на това име е достатъчно. Хиляди българи настръхват. Гражданите искат неговата оставка. Същото желаят парламентарните групи на БСП, ДПС и Воля. Дори коалиционният партньор Атака сне политическото си доверие от него.

Валери обаче стои непоклатимо на трудовия си пост, понеже  понеже зад гърба му (каквото и да означава това) са парламентарно представените Граждани за европейско развитие на България (ГЕРБ) и комитите от Вътрешната Македоно-одринска революционна организация (ВМРО).

Освен с фашизоидното си отношение към майките на деца с увреждания, Валери се прочу и с това, че е служебно замесен в най-унизителната за националното ни достойнство търговия с българщината.

Преди повече от година Валери получил официален сигнал, че в Държавната агенция за българите в чужбина (ДАБЧ) се осъществява търговия с българската идентичност. Вместо да алармира Министерския съвет и да поиска пълна проверка на въпросната агенция и на нейния началник Петър Харалампиев, Валери взел, че се посъветвал.

Красимир Каракачанов

Красимир Каракачанов

 

Посъветвал се с русенския македонец и настоящ военен министър Красимир Каракачанов, който пък под натиска на обстоятелствата тази седмица призна, че именно той е назначил Харалампиев и това назначение било грешка. Извинение за „грешката” си Красимир не поиска, оставка не подададе,  с което за сетен път доказа, че русенските македо-одринци са най-коравите македоно-одринци на Балканите, в Европа и по света.

Официалните изявления на Валери и Красимир пред медиите очевидно бяха съгласувани предварително, но вместо да търсим явните противоречия в тезите им, е по-добре да откроим това, което и двамата доброволно и в ясно съзнание признаха, а именно: КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВ И ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ В КАЧЕСТВОТО СИ НА ДЛЪЖНОСТНИ ЛИЦА НЕ СА ПРЕДУПРЕДИЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ПРЕМИЕРА ЗА ВЕРОЯТНОСТТА В ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ ДА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПРОТИВОЗАКОННА ДЕЙНОСТ.

Петър Харалампиев

Петър Харалампиев

В предаването „Панорама” на БНТ уважаваният професор Михаил Константинов се опита да доказва, че разрастващият се скандал с главни герои Петър, Валери и Красимир нямал отрицателно влияние върху публичния образ на управляващата партия ГЕРБ. Професорът не представи аргументи в подкрепа на тезата си, но пък и водещият не му ги поиска.

Агенция „Евробарометър” публикува данни от изследване, според което общественото отвращение от вицепремиера Симеонов сплотявало редиците на управляващите от ГЕРБ. Съвпадението по време, разбира се, е случайно, както е случайно и това, че никой не попита хората от агенцията как се финансира тя, колко души на щат се трудят там, по каква методика е направено изследването, как статистически се измерва сплотяването на редовете в дадена партия и т.н.

 

Недобре осведомен човек може случайно да помисли, че неприятностите на НФСБ и ВМРО се ограничават до техните коалиционни взаимоотношения и няма да засегнат публичния образ на ГЕРБ, но с това случайностите свършват и започват нарочностите.

Във всяко посолство нарочно има пресаташе, което нарочно следи българските и чуждестранните медии и изготвя съответните доклади. Посолските пресслужби още през март т.г. са отбелязали журналистическото разследване на френския вестник „Нувел обсерватьор” и едва ли ще се отнесат безгрижно към тезата,  че кални стъпки на корупция водят в средите на българското правителство, особено след ареста на Петър Харалампиев и доброволните признания на Симеонов и Каракачанов, че не са подложили на вътрешна проверка сигналите за нередности в ДАБЧ и не са предупредили правителството.

Мълчаливото нежелание на премиера да се раздели със своя заместник Валери надали ще бъде тълкувано като гъвкава толерантност в духа на родните медии, а от това страда не само сегашното правителство, но ще страда и всяко следващо.

Майки на протест

Майки на протест

Какви имиджови щети понася ГЕРБ?

Отговор на този въпрос може да даде единствено безпристрастно социологическо изследване.  Тук обаче задачата се усложнява екстремно поради факта, че големите агенции са обвързани с правителството чрез мрежа от обществени поръчки. Това означава, че дори и някоя от тях да  реализира коректно изследване, то резултатите ще бъдат приети като пристрастни и като опит за масова манипулация.

 

 

  ПР, Публикации етикети: , , , , , , , , ,   | постоянна връзка, Връзките към материала са забранени, но можете да коментирате.


Коментирай

С вашия email никога няма да бъде злоупотребено. * задължително поле

*
*

Можете да използвате следните HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free