Генералът в черната роба

Мария Дойчинова е PR специалист, вокалист на хеви метъл формацията RAMPART и музикален журналист.
Тя е на 33 години, макар да витаят слухове, че никога не е прекрачвала прага на късното тийнейджърство. Родена е в София.
Завършва I английска езикова гимназия, където се сблъсква и с най-голямата си страст – метъл музиката.
През 2002 г. завършва магистърска степен „Връзки с обществеността” в катедрата на ЮНЕСКО „Комуникации и връзки с обществеността” във ФЖМК на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.
През 2008 г. се дипломира и като магистър по „Национална сигурност и отбрана” във Военната академия, като същевременно защитава доктората си по социология.
Научните й интереси са в областта на връзките с обществеността, комуникацията за риска, тероризма и медиите, PR-а и музиката.
Автор е на редица научни публикации в тези направления.

  • Постижения:
През януари 2013 г. излиза първата й книга „Комуникация за риска. Технология на вземане на решения в променящата се среда” – препоръчителна за специалисти по комуникация и PR експерти.
През май 2013 г. ще бъде публикувана и втората й книга „PR в музиката”.
Сред успехите й e договорът с френския лейбъл Inferno Records, който през 2009 г. издава първия дългосвирещ албум “Voice of the Wilderness” на групата й RAMPART.
През 2012 г. излизат втория и третия диск на бандата, които носят заглавията “A Tale to Cold” и “War Behest”.
RAMPART – Warriors
Мария осъществява комуникациите и мениджмънта на групата си, като успява да осигури участието на RAMPART в редица фестивали във Великобритания, Германия, Франция и Холандия.
RAMPART – Metal Spell
На 29 юни 2013 г. RAMPART ще свирят на американския “Warriors of Metal Open Air”. През септември 2013 г. ще бъде премиерата на исландския филм “Metalhead”, в чийто саундтрак редом с JUDAS PRIEST, MEGADETH, LIZZY BORDEN и RIOT е селектирана и музиката на българите RAMPART. “Metalhead” е филм за скръбта и бунта, за мечтите и кошмарите. Негов режисьор е Ragnar Bragason.
  • Любимо занимание:
Пеенето, но все по-често ми се налага да се изразявам в писмен вид.
  • Девиз: „На щик!”.
  • Работа: От 2003 г. до 2008 г. е PR експерт на Военна академия „Г. С. Раковски”. През 2008 г. става медиен съветник на началника на Генералния щаб на Българската армия. В момента работи като PR експерт в пресцентъра на Министерството на отбраната. Музикален журналист е и в датския уебзин „Power of Metal”.
  • Кауза: Да поставя България на картата на метъл музиката.
  • Успехи: Все по-скоростни и по-лавинообразни… Някои от тях могат да бъдат слушани тук: http://www.myspace.com/rampartbg
  • Автопожелание: Повече свободно време.
  • Най-ценното нещо: Доверието.
  • Следваща цел: Окупация на всички честоти и елиминиране на гротеските в публичното пространство.
  Гост, Публикации етикети: , , , , , , , , , , , , ,   | постоянна връзка, Връзките към материала са забранени, но можете да коментирате.


Коментирай

С вашия email никога няма да бъде злоупотребено. * задължително поле

*
*

Можете да използвате следните HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free