Да се влюбиш в… мръсна дума

В България думата лобизъм е мръсна дума.

В Съединените Щати на Америка лобистът е уважаван член на обществото.

В България под лобизъм се разбира вид политическа корупция в полза на неяснни икономически интереси и във вреда на мнозинството гласоподаватели.

В Америка лобистката дейност е регламентирана със закон и е основен инструмент за… изграждане на доверие към институциите.

В книгата си „За лобизма с любов” Людмила Георгиева представя на българския читател интервюта със седем  живи легенди на лобизма, сред които е и самият Дейвид Коен. Същият Девид Коен, който се застъпваше пред американското правителство за спиране на войната във Виетнам.

Авторката е преподавател по философия и по лобизъм в Софийския университет „Св. Климент Охридски” и в Института по публична администрация. В качеството си на основател на Фондация „Обща кауза” и на експерт в Комисията по въпросите на гражданското общество към 39-то Народно събрание тя е от малкото български учени, занимаващи се с теорията и практиката на лобизма.

Книгата вече е на разположение на любознателните читатели и най-вече на онези, които искат да са наясно кой и как би могъл да определя законовата рамка на живота им. (евентуално)

  Публикации, Статии етикети: , , , , , , , , , , , , ,   | постоянна връзка, Връзките към материала са забранени, но можете да коментирате.


Коментирай

С вашия email никога няма да бъде злоупотребено. * задължително поле

*
*

Можете да използвате следните HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free