Евробарометър

Според изследване на Евробарометър, проведено в страните-членки на ЕС, 41% от гражданите на съюза смятат, че астрологията е нормална научна дисциплина. Нашумялата във фармацията хомеопатия е по-назад. Тя е признавана за наука от 33% от европейците. В класацията по-малък процент признават за науки икономиката, вероятно заради глобалната криза, и историята!

Всъщност, астрологията се е развивала паралелно с астрономията. Съставените от астрономите таблици за видимото от Земята разположение на планетите, Луната и Слънцето спрямо звездите се използват активно от астролозите, които търсят и обясняват влиянието на небесните тела върху човешките съдби.

Много видни учени от ранната история на западната астрономия, включително Йоханес Кеплер и Галилео Галилей са се издържали, практикувайки астрология.
В Русия съществува от години Московска академия по астрология, в Швейцария – частен психоастрологичен институт, астрология се изучава в Кралската академия в Лондон.

  Публикации етикети: , ,   | постоянна връзка, Връзките към материала са забранени, но можете да коментирате.


Коментирай

С вашия email никога няма да бъде злоупотребено. * задължително поле

*
*

Можете да използвате следните HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free