Партийни назначения катализират емиграционните ускорения

Това е крайният извод от проведеното в преддълговата ситуация асоциологическо непредставително проучване на Пр1 България. През това време българското население все още не беше известено за готвения му дългов капан, но както е известно, интуицията и присъщата вътрешна мъдрост отново спасяват народа от наивните помисли за светло бъдеще.

Вътрешната динамика на българската политика се свързва най-вече с партийни назначения на държавни постове. Независимо от претенциите, заявени от това, че и от предишното правителство, малко под 1/3 от участниците в анкетата са убедени, че единствената експертност се състои в това да си сложиш свои хора на правилните държавни постове, веднага щом дойдеш на власт. Ето защо не е чудно, че 24% от участниците пък са на мнение, че след като нищо не е се е променило, най-добре да не променяме битовия цикъл на седма водка вечер/първа бира сутрин, който е един от малкото сигурни изходи за бягство от обективната реалност, в която междувременно се намери населението. Този отговор показва, че както и да се променя динамиката в българската политика, народът все ще намери начин да стигне до изтрезвяващо-алкохолния цикъл, което внася оптимизъм, че доходите му не са спаднали до абсолютната нула, независимо от предстоящото увеличение на цените на тока.

Същите 24% са посочили и отговора “вътрешната маса, умножена по външното ускорение”. Този отговор вдъхва надежда, че въпреки неумолимата тенденция на западане на българското образование, все още има хора, които могат да цитират приблизителното определение на динамика от часовете по физика. В политически план обаче този отговор индикира, че колкото повече расте динамиката на партийните назначения, толкова повече растат и външните за България емиграционни ускорения от нарастване на масата на недоволните от живота си тук хора.

Едва 12% свързват вътрешната динамика с коалиционни терзания и убеждения. Този нисък дял показва, че българите не страдат от илюзии, че каквито и позорища да се разиграват на политическата сцена, то зад кулисите се случва друго освен близки коалиционни договорки за динамично-партийно-клиентелистки назначения. Учудващо е обаче че само 12% са избрали отговора “Лувър по български образец”, особено като се има предвид, че Лувър по български образец е празна сграда, ремонтирана за милиони, която обаче си стои заключена. От друга страна, силните емиграционни тежнения явно правят голяма част от хората безразлични към това, което се работи по български образец, пък било то и дворец на изящните изкуства.

  Весел ПР, Публикации етикети: , , , ,   | постоянна връзка, Връзките към материала са забранени, но можете да коментирате.


Коментирай

С вашия email никога няма да бъде злоупотребено. * задължително поле

*
*

Можете да използвате следните HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free