ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО ПО ЖУРНАЛИСТИКА ЗА НАЧИНАЕЩИ

С ПРИМЕРИ ОТ СВЕТА НА ТРАМВАИТЕ

 

Правило 1. РАЗБОЛЕЙТЕ СЕ ОТ ЛОГОРЕЯ. За да проверите дали сте достатъчно болни, напишете репортаж за трамвая, който сте чакали една минута и е пристигнал по разписание, без да е препълнен. Репортажът се приема, ако се състои поне от

1 000 думи, а всичко над този обем е предимство.

 

 

 

 

Правило 2. СКАНДАЛИ. Ако сте още съвсем в началото и не можете да въвлечете управляващата коалиция в разправия например, направете скандал на фотографа затова, че ви е снимал в гръб. След съответната графична корекция ще станете популярно лице от медиите. Добре е за начало.

 

 

 

Правило 3. ДРАМАТИЗЪМ. Винаги говорете драматично, сякаш настъпва, или вече е настъпил свършекът на света. Лека графична корекция ще ви позволи да умножите регистрационния номер на трамвая (333) по редактирания номер на линията(2).
666 е дяволско число, а как да обрисувате ватмана, се сещате и без наша помощ.

Правило 4. КОМПЕТЕНТНОСТ. Можете да изглеждате като експерт, без да разбирате ни най-малко материята. Изберете точния момент да блеснете като вмъкнете пасаж за колелата на трамвая! Спокойно можете да акцентирате на факта, че трамваят е 4х4, 8х8 или 12х12.
Внимание! Използвайте само четни числа!

Правило 5. ИСТЕРИЯ. Пишете и говорете истерично. Така ще привлечете вниманието. Например:
„Аз съм от хилядите пътуващи, които са пред нервен припадък всяка сутрин. Трамваят пристига по разписание. Трамваят е полупразен и чист, НО Трамваят отваря едновременно всичките си врати!
Ужас, потрес, амфиболия…
КАК СЕ ВЛИЗА? Никъде не пише „Вход“?!?“

Правило 6. Еротика. Еротиката продава най-добре, затова не пропускайте шанса да внесете еротичен дискурс във всичките си дописки. Например:
„Още с влизането го забелязвам. Той е агресивно оранжев и не крие своята G-точка, даже напротив! Стои пред мен с изплезен език, готов за перфорация. Оглеждам се дискретно и установявам, че не е сам. Петима негови събратя са заели позиции.

Двама са заети от някакви бабички, така че се насочвам към Него. ЩРА-А-АК!   

 

 

 

  Весел ПР, Публикации етикети: , , , ,   | постоянна връзка, Връзките към материала са забранени, но можете да коментирате.


Коментирай

С вашия email никога няма да бъде злоупотребено. * задължително поле

*
*

Можете да използвате следните HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam protection by WP Captcha-Free